13 januari 2018

Paljasprijs 2018 voor Tine Essing

Webmaster

No Comments

Paljasrevu 2018

Hoe is het om in Zevenaar ondernemer te zijn en een winkel te hebben? De uitdagingen, de concurrentie, de ketens, de veranderingen in het gedrag en vooral koopgedrag van mensen, en natuurlijk het internet met daardoor zowel online als offline winkelen.

Als ik mijn dochter van 14 vraag of ze gaat winkelen, dan is er voor haar geen onderscheid tussen online of offline winkelen. Ze gaan gewoon winkelen. Dat begint met sociale media, blogs, vlogs en andere filmpjes op YouTube. Daar chatten ze dan verder over met hun vriendinnen. Als ze dan naar de winkel gaan, verwachten ze die ervaring daar te kunnen doorzetten. De online ervaring van thuis versmelt met de offline ervaring in de winkel. Zij beleven het leven als een grote ‘onlife’ ervaring.

Hoe is dat in Zevenaar, is de Zevenaarse ondernemer al klaar voor dit zogenaamde onlife winkelen, het bieden van die totale beleving? De Blokker is volledig getransformeerd, De Hema zet alle zeilen bij, de ACtion geeft het nagenoeg weg, en de supermarkten, de supermarkten verdringing zich met een overvloed aan acties. Nee, de echte Zevenaarse ondernemer, de familiezaken zoals; Wenting fietsen, Huysen juwelen, Rebers boeken, Wentholt leer- en kinderartikelen, Godschalk bakker enzovoort. Deze ondernemers bieden een andere manier van onlife winkelen, ieder met hun eigen specifieke beleving. Met onze Paljasprijs winnaar, althans in de ogen van de jury, als sprekend voorbeeld.

Met de beleving in haar winkel, was ze haar tijd ver vooruit. Zoals ze zelf zegt, ze heeft voor half Zevenaar op de knieën gezeten. Haar koekjestrommel met koekjes voor kinderen maar ook volwassen is een begrip in Zevenaar. Een winkel die al meer dan 85 jaar onderdeel van het Zevenaarse straatbeeld. Van nagenoeg iedere klant wist ze de voorkeuren en behoeftes. Altijd kleurrijk gekleed en met hippe schoenen in de winkel. 31 December jongstleden kwam een eind van een tijdperk.

“Een man weet niet wat hij mist maar als ze er niet is, weet een man pas wat hij mist”, schreef en zong Huub van der Lubbe van de Dijk! Wellicht geldt dit ook voor Zevenaar en de Paljasprijs winnares van dit jaar. De Paljasprijs 2018 is voor Tine Essing van Van der Eem Schoenen!!!

Erik Lamers Voorzitter Carnavals Vereniging Paljas