Paljas FAQ

"

Mag je met e-ticket/toegangsbandje naar beide zalen?

Nee. E-tickets en toegangsbandjes zijn zaal gebonden.
Een e-tickets en toegangsbandje is dus of voor Paljas carnaval in zaal de Buitenmolen of voor Paljas carnaval in zaal Staring.

Wanneer groepskaart verkoop?

Voor carnaval 2023 zijn er GEEN off- of online groepskaarten te koop.

Krijg ik geld terug als een Paljas evenement niet door gaat?

Als een Paljas evenement niet door kan gaan ontvangt de kaarthouder in basis zijn/haar geld terug. Bij online tickets wil dat zeggen: de prijs van het ticket(s) zal terug betaald worden. Dat is dus exclusief de fee € 0,91 per ticket en exclusief de € 0,47 per transactie kosten.

Een kaarthouder voor de Paljasrevu ontvangt het gehele bedrag terug.

Welke in- en uitgangen zijn er?

Er zijn 3 in- en uitgangen.

In- uitgang parkeerplaats: Open van 20.00 uur tot het einde van de avond. In principe de ingang voor losse kaartverkoop. Na 21.00 uur ook de ingang voor e-ticket houders. Na 22.30 uur de enige in- en uitgang.

Ingang spoorzijde: Open van 20.00 uur tot 21.00 uur. Alleen ingang voor e-tickethouders.

In- uitgang Café: Open vanaf 20.00 uur tot 22.30 uur. Uitgang iedereen en ALLEEN ingang voor mensen die al een polsbandje hebben.

Foto’s, publiceren en AGV

Tijdens activiteiten in en om het cv Paljas clubhuis, in en om de cv Paljas residentie en andere plaatsten waar cv Paljas aanwezig is worden door cv Paljas regelmatig beeld en/of geluidsopnamen gemaakt. Deze opnamen kunnen gebruikt worden voor publicatie via (niet exclusief) krant, app, nieuwsbrief en internet.

Heb je bezwaar dat je herkenbaar in beeld bent gekomen dan kun je dat kenbaar maken door een mail te schrijven aan foto[a]paljas.nl met voldoende informatie om het bedoelde beeldmateriaal te kunnen vinden, mogelijk aan te passen of te verwijderen.

Echter, deze opt-out mogelijkheid is niet van toepassing:
– op algemene- of sfeerbeelden waarop je niet centraal en/of duidelijk herkenbaar bent afgebeeld
– indien duidelijk voor de foto is geposeerd
– de deelnemer(s) aan een optocht, dit wordt gezien als poseren
Ook beeldmateriaal welke zich inmiddels buiten de invloedssfeer van cv Paljas bevindt valt buiten deze opt-out.

(bijgewerkt: 2020/02/15)

Kan ik met pinpas betalen?

Ja, toegang aan de deur (ingang parkeerplaats) en consumptiebonnen kunnen met pinas betaald worden.

Zijn er aan de deur ook nog kaarten te koop?

Iedere avond worden er vanaf 20.00 uur een aantal losse kaarten aan de deur verkocht, maximaal 1 per persoon. Kaarten aan de deur kosten Euro 10,- per persoon per avond. Kaarten kunnen contant en met pinpas betaald worden. Vol = vol.

E-ticket vergeten… kom ik nog binnen?

Nee, het voor ons ondoenlijk om er een administratie op na te houden, om te zien wie er binnen is en wie er nog moet komen. Je komt zonder e-ticket (of je moet hem, de barcode, op je telefoon kunnen laten zien) dus niet binnen.

Alcohol en jongeren NIX18

Biertje? Alcohol? Ben je tussen 18 en 25 jaar oud? Om dan alcoholische drank te kunnen kopen en drinken moet je je zelf eerst legitimeren. Haal dan een bandje bij de eetstand (achter de bonnenverkoop) in de kleine zaal. Geldige legitimatie verplicht!

Kijk voor meer informatie op: nix18.nl.

Wat kost een kaartje/toegang aan de zaal?

Voor een kaartje/toegang aan de zaal betaal je bij zaal de Buitenmolen Euro 10,- en bij zaal Staring Euro 15,- per persoon, per avond. Ingang parkeerplaats.

Kan een e-tickethouder na 21.00 uur nog naar binnen?

Op de vier carnavalsavonden heb je als e-tickethouder (passe-partout & dagkaart) tot 21.00 uur gegarandeerd toegang.

Daarna alleen als:
A: de zaal nog niet vol is.
B: Als je compleet ingevulde (naam en adres) e-ticket voor 21.00 uur aan ingang is ingeleverd kun je na 21.00 uur naar binnen. Je zit dan in de telling en we hebben een polsbandje voor je klaar liggen. Bij binnenkomst (ingang parkeerplaats) moet je melden dat je e-ticket is afgegeven. Wij zoeken je e-ticket erbij. Je krijgt een polsbandje omgeplakt en kun je die avond naar buiten en op vertoon van het polsbandje weer naar binnen.

Kan ik tussendoor naar buiten?

Na vertoon van je e-ticket of na het betalen van de entree krijg je een polsbandje voor die avond omgeplakt. Hiermee kun je naar buiten en op vertoon van het polsbandje ook weer naar binnen.

Is er beveiliging is de zaal?

Ja, tijdens de vier carnavalsavonden zijn er van het begin tot het einde, gediplomeerde beveiligers aanwezig en is er spraken van cameratoezicht.

Aanwijzigingen van de beveiliging, het personeel van de zaal en medewerkers van Paljas dienen opgevolgd te worden.

De beveiliging is bevoegd tot privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering (POV). Een fouillering op basis van instemming van de bezoeker (privaatrechtelijk) die bestaat uit het oppervlakking aftasten van de kleding (oppervlakkig) en die tot doel heeft het weren van voorwerpen die de veiligheid negatief kunnen beïnvloeden (veiligheidsfouillering).
De bezoeker moet instemmen –er moet dus om toestemming worden gevraagd– waarbij het duidelijk moet zijn waarmee deze instemt. De instemming mag niet worden afgedwongen, maar bij weigering mag wel de toegang worden ontzegd.

Is er EHBO in de zaal?

Ja. Tijdens de vier carnavalsavonden is er vanaf 20.00 tot (ongeveer) 02.00 uur EHBO in de zaal. De EHBO zit links van het Hofpodium.

Zijn er kledingvoorschriften?

Tijdens de vier carnavalsavonden is carnavalskleding verplicht!

Het dragen van kleding met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen zijn bij Paljas niet toegestaan. De organisatie behoudt zich het recht voor om personen zonder opgave van redenen niet toe te laten tot de activiteiten van Paljas.

Hoewel wij tijdens de 4 dagen carnaval plastic bekers gebruiken is het is toch raadzaam om deugdelijke schoenen te dragen.

Hoe laat gaat de zaal open?

De zalen gaan met carnaval om 20.00 uur open. Zowel bij de Buitenmolen als bij Staring zijn er twee ingangen. Buitenmolen: Ingang spoorzijde voor de e-tickethouders en ingang parkeerplaats voor de losse verkoop aan de deur. Staring: volg de aanwijzingen voor de ingang voor de e-tickethouders en de ingang voor de losse verkoop aan de deur.
De ingang voor de e-tickethouders gaat om 21.00 uur dicht. E-tickethouders die na 21.00 uur komen moeten (indien de zaal nog niet vol is of de e-ticket is afgegeven) de ingang  voor de losse verkoop gebruiken.

Is gebruik van de garderobe verplicht?

Ja, gebruik van de garderobe is verplicht. De garderobe is gratis en het gebruik is op eigen risico.

We kunnen je alleen adviseren om:
1: niet je beste (duurste) jas mee te nemen;
2: geen waardevolle spullen (telefoon) in je jas te laten zitten;
3: je jas voor het sluiten van de garderobe op te halen.

Let op! De garderobe sluit om 02.45 uur.

Waarmee kan/moet ik in de e-ticketshop betalen?

Je kunt online betalen met telebankieren van ING, ABN-Amro, SNS, Rabobank, ASN en Friesland Bank.

Ook kun je betalen met Mastercard, VISA of Paypal. Heb je dat niet, vraag dan of iemand voor jou de e-tickets kan bestellen.

Mag een e-ticket van iemand anders gebruikt worden?

Nee. Paljas e-tickets zijn persoonlijk en niet overdraagbaar (dus geen toegang op de kaart van een ander). Legitimatie is verplicht en kan gevraagd worden.

Tot hoe laat gaat het carnavalsfeest bij Paljas door?

KalibeR speelt tot ± 02.00 uur, daarna blijft het café (bij voldoende belangstelling) nog een tijdje open.

Vragen over (carnaval bij) Paljas?

Vragen over (carnaval bij) Paljas? Stuur dan een e-mail naar info@paljas.nl of stel je vraag via Facebook (facebook.com/cvpaljas). Of kijk even op de contact pagina.

Waarom moet e-tickethouder 21.00 uur binnen zijn of e-ticket afgeven zijn?

Wij verkopen passe-partout kaarten (e-tickets) en voor elke avond groepskaarten (e-tickets) waarmee je tot 21.00 uur gegarandeerd toegang hebt. Wij willen echter ook mensen die één avond carnaval komen vieren een kans geven om binnen te komen.

Het lange antwoord: Naast de passe-partout voor vier dagen carnaval en de groepskaart voor één avond carnaval, verkopen we per avond (za. t/m di.) ook nog losse kaarten aan de deur. Wij willen op een bepaald moment weten hoeveel e-tickethouders die avond bij ons carnaval komen vieren.
Vanaf 20.00 uur verkopen we in eerste instantie maximaal 50 kaarten aan de deur. Als we de 50 bereikt hebben stoppen we tot 21.00 uur. Om 21.00 uur kijken we hoeveel e-tickethouders er gescand zijn. Daarna worden de (eventueel) beschikbare plaatsen, van e-tickethouders die niet gekomen zijn, voor verkoop vrijgegeven. Kom je (met je e-ticket) kort na 21.00 uur, dan loop je het risico dat de zaal (al) vol is. En vol is dan ook echt vol. Discussie niet mogelijk. Zie ook de spelregels op je e-ticket.

A: Dus, als je e-ticket voor 21.00 uur door ons gescand is, zit je in de telling. Je krijgt een polsbandje omgeplakt en kun je die avond naar buiten en op vertoon van het bandje weer binnen.

B: Als je compleet ingevulde (naam en geboortedatum geprint) e-ticket voor 21.00 uur aan ingang is ingeleverd kun je na 21.00 uur naar binnen. Je zit dan in de telling en we hebben een polsbandje voor je klaar liggen. Bij binnenkomst moet je melden dat je e-ticket is afgegeven. Wij zoeken je e-ticket erbij. Je krijgt een polsbandje omgeplakt en kun je die avond naar buiten en op vertoon van het polsbandje weer naar binnen.

Is carnaval bij Paljas al uitverkocht?

Nee, carnaval bij Paljas is nooit vooraf uitverkocht. Ook mensen die maar één avond of twee avonden carnaval willen vieren kunnen bij Paljas terecht.

Iedere avond worden er vanaf 20.00 uur losse kaarten aan de deur verkocht, maximaal 1 per persoon. Kaarten aan de deur kosten Euro 10,- per persoon per avond. Ingang parkeerplaats.

Kan ik aan de deur een kaartje kopen voor iemand die later komt?

Nee, dat kan niet. We kunnen geen namen gaan opschrijven of losse polsbandjes uitdelen.

Je e-mail met e-ticket(s) is kwijt, wat nu?

Per ongeluk je mail met Paljas e-tickets gewist? Stuur dan een mailtje naar e-ticket@paljas.nl om hem opnieuw op te vragen.

Wat kost een Paljas passe-partoutkaart?

Een Paljas passe-partout e-ticket voor 4 dagen carnaval in zaal de Buitenmolen kost € 30,-. Een passe-partoutkaart voor 2 dagen carnaval in zaal Staring kost € 25,- Voor alle tickets komt daar nog bij:+ fee € 0,91 per ticket + € 0,47 per transactie.

Kan ik meerdere passe-partoutkaarten in een keer kopen?

Je kunt in de online ticketshop maximaal 2 passe-partout (e-tickets) per keer kopen. Ieder e-ticket heeft een uniek nummer.

Let op: Bestel je voor meerdere personen een passe-partout, zorg er dan voor dat je voor iedere persoon zijn of haar naam en geboortedatum invult.

Waar zijn Paljas passe-partout kaarten te koop?

Paljas passe-partout kaarten e-tickets zijn alleen online te koop. Kijk voor aanvang verkoop en actuele status op onze site www.paljas.nl

Wat is een Paljas passe-partoutkaart?

De Paljas passe-partoutkaart (e-ticket) is je toegangsbewijs voor vier avonden (za. 18 t/m di. 21 febr. 2023) carnaval bij Paljas in zaal De Buitenmolen of twee (za. 18 & zo 19 febr. 2023) avonden carnaval bij Paljas in zaal Staring.

Wat is de minimum leeftijd voor toegang?

Tijdens de vier dagen carnaval is de minimum leeftijd voor toegang is 16 jaar. Legitimatie verplicht.