1 januari 2014

Nieuwe Paljas Hofdames!

Webmaster

No Comments

Mirte Wijgerse, Donna van Dick, Joëlle Wijnbergen en Judith Joosten zijn de nieuwe hofdames van Paljas. U kunt met ze kennis maken tijdens de Revu. Ze zijn regelmatig op het podium aanwezig tijdens allerlei protocollen, zoals bij het afscheid van de prins en de uitreiking van de Paljasprijs. Tevens nemen zij een rol in de dolkomische scène van de raad van elf voor hun rekening.

De vier jonge dames zijn volledig op de hoogte met de nieuwe media. Met hun komst maakten zij direct deel uit van een ‘groeps-whatsapp’ waarop het gehele hof is aangesloten. Zo blijven de lijnen kort en blijft iedereen op de hoogte over de gang van zaken tijden de voorbereidingen voor de Revu én het Paljascarnaval.
De nieuwe generatie hofdames weet wat ze wil, is kritisch en is goed op de hoogte wat Paljas van ze verlangt. ,,Wij kennen de vereniging goed en denken in te kunnen schatten wat de functie inhoudt. Toch waren wij verrast dat wij vieren werden uitgekozen”, vertelt Donna vol overtuiging. Inmiddels heeft het viertal met de ‘oude’ hofdames gepraat en weten ze dat ‘gedienstig aan de prins’ moeten zijn. ,,Maar wel met een knipoog”, zegt Joëlle. ,,Hij moet op ons kunnen terugvallen en zorgen dat hij ongeschonden door het carnaval komt. Zeg maar dat we de rechterhand van de prins zijn.”

Mirte: ,,Wij weten dat we het visitekaartje van de vereniging zijn en ons daarom representatief moeten gedragen. De kleding speelt daarbij een belangrijke rol. We hebben nieuwe kleding gekregen. En daar zijn we blij mee. We zijn benieuwd wat de bezoekers aan de Revu ervan zullen zeggen.” De hofdames weten ook dat de tradities bij Paljas hoog in het vaandel staan. ,,Het leuke is dat er nieuwe tradities bijkomen. Wij zullen zien of wij als hofdames daar iets aan kunnen toevoegen”, vertelt Joëlle.
Behalve Mirte komen Donna, Joëlle en Judith uit roemrijke carnavalsgeslachten. Ze groeiden op met ouders, die bij alle activiteiten binnen het carnaval in Zevenaar zijn of waren betrokken. Ze hebben het enthousiasme aan hun kinderen overgedragen. Mirte is wat dat betreft, minder bedeeld. Ze heeft in de afgelopen jaren haar plaats binnen Paljas op een goede manier verworven. Donna daarentegen is een typisch voorbeeld van een nieuwe carnavalsgeneratie. Ze is wars van een te verregaande rivaliteit tussen de carnavalsverenigingen. Ze komt uit Ooy en draagt Carnavalsvereniging De Toetenburgers een warm hart toe. Ze kwam een jaar of acht geleden met open vizier ‘over het spoor’ en sloot zich ook bij Paljas aan. Ze voelt zich lekker in haar vel bij Paljas. Evenals bij De Toetenburgers.
U kunt de Donna, Joëlle, Judith en Mirte tijdens de Revu van harte welkom heten als zij tijdens de opening van de Revu samen met de Paljasprins door het gangpad naar het podium lopen. Een extra applaus is op zijn plaats. Het gaat om een nieuwe generatie, die Paljas door de komende tijd zal loodsen!