27 maart 2020

In memoriam Wil van den Boom

Webmaster

No Comments

Wil van den Boom, een Paljasfan van het allereerste uur!

Donderdag 26 maart hebben wij het schokkende en droevige bericht ontvangen over het zeer onverwachte overlijden van Wil van den Boom; een pracht mens, een betrokken Zevenaarder, een ondernemer, een carnavalist, een zorger, een wagenbouwer, een verenigingsman, een Paljasser en nog veel meer.

Het is door het verlopen van de tijd niet meer bij alle leden bekend maar Wil heeft aan de basis gestaan van een hele reeks succesvolle en bijzondere carnavalswagens van Paljas. Vanaf de beginjaren werd er gebouwd in de werkplaats van zijn bedrijf aan de Kampsingel.

Veel, zo niet alles was er mogelijk. Tijdens de werkzaamheden werd de wagen daar gestald. Gedurende het bouwen gebruikten we zijn gereedschap, machines, hout en hulpmaterialen. De keuken in zijn woonhuis was in gebruik als kantine. Bets heeft sloten koffie gezet. De traditionele nabespreking was rondom de ronkende kachel in de werkplaats.

Liepen we tegen een technisch probleem aan dan loste Wil, vaak in samenspraak met Frits (van Ditshuizen), dat op. Hij kende altijd wel iemand die kon helpen of de volgende avond stond de oplossing te pronken in de werkplaats.

Op de zondag van de optocht verzamelden wij ons bij hem op de Kampsingel. Omkleden, de laatste handjes en trekken maar. We kunnen stellen dat de reeks 1-ste prijzen uit die periode zonder hem niet zo lang was geweest.

Nadat we de luxe kregen van een eigen wagenbouwruimte bleef Wil ons ondersteunen. Inmiddels had hij samen met een aantal Paljas maten “De Oude Hap” opgericht en bouwden zij hun eigen wagen.

Ze reden in de Boemelparade met de meest opmerkelijke creaties en hun optredens tijdens de optochten waren hilarisch. Altijd zeer creatief, erg gevat en kwalitatief van zeer hoog niveau.

Dit jaar bij de opening van het Carnaval, zaterdagmiddag op het plein, liet hij samen met Jan (Pelgrom) en Mario (van Vuuren) nog de buttons zien die ze gemaakt hadden en zouden dragen tijdens de optocht.

Wil droeg vol trots een button met een mooie foto van zijn Bets.

Wil, dank je wel voor al je goede zorgen en de mooie herinneringen!

Een zeer triest bericht en een groot verlies! Ik weet dat zeer velen prachtige herinneringen aan hem hebben. Voor de familie een extra zware tijd nu er door alle omstandigheden in zeer kleine en beperkte kring afscheid moet worden genomen, hij had zoveel meer verdiend.

Lieve familie van den Boom, Bets, Edwin, Marc, Jolanda, Famke, Silke en anderen, van harte gecondoleerd en heel erg veel sterkte toegewenst!

Erik Lamers

Voorzitter carnavalsvereniging Paljas