15 januari 2023

In memoriam Ab Hendriks

Webmaster

No Comments

De goede gaan altijd te vroeg…

Ab was zeker een goede, een goede en intens lieve man! Vrijdagavond, 13 januari, hoe passend tijdens de 49ste Paljas Revu, is Ab Hendriks op 73-jarige leeftijd overleden. Ab worstelde al een tijd met zijn gezondheid maar bleef altijd mentaal sterk en positief. Toch komt zijn overlijden als onverwacht en plotseling.

Ab was een zeer betrokken Zevenaarder. Als schrijver, fotograaf en journalist kwam Ab overal, kende hij heel Zevenaar en heel Zevenaar hem. Hij was ontzettend goed op de hoogte van alles wat er speelde maar ook van alles wat er gebeurd was, een lopende kennisbank. Voor Paljas was hij van onschatbare waarde. Als zeer gewaardeerde regisseur van de Revu, rustig en weloverwogen. Als voorzitter, een vader voor de vereniging, met een luisterend oor voor iedereen. Maar bijvoorbeeld ook als schrijver van ons jubileum boek, ter ere van ons 33jarig bestaan. Voor menigeen binnen de vereniging een prachtige weergave van een groot deel van onze historie.
Hoe welverdiend was de Paljasprijs voor hem, bij hoge uitzondering in 2002 toegekend aan iemand uit onze eigen gelederen. En niet te vergeten de Briljante Paljas in 2014.

Het afgelopen Revu-weekend was pas de tweede keer dat Ab zijn geliefde Revu moest missen. De eerste keer was vanwege een blindedarmontsteking. Jarenlang ging hij als Abpendix door het leven. Op de eerste Revu-avond kreeg hij als steun in de rug nog een daverend applaus van de zaal, achteraf lijkt het erop dat we hem op dat moment naar de hemel hebben geklapt. Ab had nog zoveel meer verdiend. Genietend van zijn welverdiende pensioen, samen met zijn vrouw Ingrid, in hun nieuwe huis aan het Masiusplein. Waar hij tussen de oude mensen weer een beetje energie en vriendelijkheid bracht.

Toch gaan we gewoon door, door zoals Ab dat gewild zou hebben, door met de Revu, door met Paljas. Waarschijnlijk vindt hij al deze aandacht al veel te veel eer. Aan ons de schone taak om het gemis in te vullen, zijn vaste plek bij de deurdiensten maar ook de € 5,50 rekening van hem, van de laatste Kerstborrel in Tojo die nog openstaat…

Heel veel sterkte en kracht voor Ingrid, Hanneke, Ellen, Iris en de rest van de familie.

Ab, dank je wel!

Erik Lamers
Voorzitter CV Paljas

Carnavalsvereniging Paljas, Zevenaar