1 mei 2017

Paljas met Paljas op Bier Preuvenement 2017

Webmaster

No Comments

Zondag 11 juni 2017 is het zover, carnavalsvereniging Paljas gaat deelnemen aan de vierde editie van het Bier Preuvenement in Zevenaar! Paljas tapt vanuit een eigen paviljoen Paljas IPA en Paljas Saison van brouwerij Henricus uit België.

Ook dit jaar zal er heerlijke livemuziek, lekker eten en een gemoedelijke sfeer aanwezig zijn. Ben je een echte bierliefhebber of heb je zin in een bieregezellige middag met je vrienden, kom dan zeker langs!

Je bent op 11 juni van harte welkom om van 13:00 uur tot 19:00 uur op het Raadhuisplein in Zevenaar speciaal-bieren te komen proeven van bierbrouwerijen uit Nederland en België!

Over onze bieren.

Paljas Saison is een zomers degustatie bier van hoge gisting en hergisting op de fles. De typische Saison gist zet alle suikers om waardoor dit een zeer vlot drinkbaar bier is.  Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid.  Dit bier is dan ook 3 keer gehopt onder meer met de Citra hop, dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit heerlijke licht blonde bier.

Paljas IPA (Indian Pale Ale) is gebrouwen met 100% pale mouten. De 4 geselecteerde hoppen (Tomahawk, Cascade, Saaz and Amarillo) geven een fris hoppig aroma en een bitterheid van 35 IBU. Deze uitgebalanceerde IPA is droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin & Hallertau Blanc, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen.

India Pale Ale, afgekort IPA, is een bierstijl binnen de categorie Pale Ale. Het bier werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19e eeuw en was bestemd voor de Londensemarkt.

Kijk voor meer informatie op: bierpreuvenement.nl